Rakentamisen hankepartneri

Projektin tyyppi: Yrityshanke
Status 10/2002: Käynnissä  

Organisaatio:

TektonSolutions Oy:  http://www.tektonsolutions.fi/

Muut osallistujat:

Realprojekti Oy:  http://www.realprojekti.fi/ 
Tera Group Oy 

Yhteyshenkilö:

Hannu Rantanen:  hannu.rantanen@tektonsolutions.fi 

Tiivistelmä projektista:

TektonSolutions Oy kehittää uudenlaista suunnittelun, rakentamisen ja kiinteistönhallinnan liiketoimintaprosessien personoitua hallintatyökalua - Tektonius.com, jota vuokrataan projektikohtaisesti verkon yli.

Kehitettävä palvelutuote on selaimella käytettävä tietokantapohjainen järjestelmä, joka mahdollistaa osapuolten, resurssien ja projektien hallinnan sekä rakentamisen aikana kertaalleen syötetyn tiedon hyväksikäytön kiinteistön ylläpidon aikaisissa tietojärjestelmissä ja -ohjelmistoissa.

Kehitettävän palvelun tavoitteena on muodostaa avoin ja neutraali informaatio- ja palvelualusta, joka mahdollistaa kaikkien rakentamisen arvoketjun eri vaiheiden ja osallistujien välisen tiedon hyväksikäytön, sekä yhteistoiminnan tehostumisen koko arvoketjussa. Ei määräävää asemaa yhdellä yksittäisellä toimijalla tai toimijaryhmällä, jolloin toimintapoliittisesti voidaan pysyä intressivapaana ja asiakaskeskeisenä.

Tektonius rakennetaan toiminnoittain pitkin rakentamisen arvoketjua, ja jokaiseen osaan hankitaan yhteistyökumppani/kumppaneita.